Lacoste – en ikonisk varumärke

Vad tänker du på när du hör namnet Lacoste? Några av oss kan associera det med krokodilen, medan andra kan uppmana till Polo-tröjan. Lacoste, som etablerades på 1930-talet, är ett franskt varumärke som har vuxit till en giganternas inom modeindustrin. Deras klassiska design påverkas än idag av trendmedvetna människor över hela världen. Men, vad gör varumärket så speciellt? Vad är all hypeen om? Låt oss dyka in och utforska Lacoste lite mer i detalj.

Historik och Bakgrund
Lacoste-grundaten grundaren René Lacoste var en välkänd tennisspelare på 1920 och 30-talet. Han var känd för sin förmåga att aldrig ge upp och därför erhöll han smeknamnet ”den alligator”. Det var hans krokodilsmeknamn som skulle bli inspirationen för varumärkets ikoniska logotyp – där en liten grönskjortad alligator representerar varje $1,5 miljarder dollar i årlig försäljning. Lacostes historia är starkt kopplad till sportig stil, äventyr och frihet, och varumärket har klarat av att bibehålla sin estetik genom tiderna.

Klassisk Design
Lacoste är förmodligen mest känd för sin Polo-tröja – som ursprungligen var konstruerad för att tillgodose kraven från tennisspelare. En av René Lacostes kärnprinciper var att kläder skulle ses som en förlängning av ens personlighet. Det är därför det franska varumärket har fortsatt att förbli en förebild inom branschen på grund av deras klassiska och tidlösa design som skriker ”ikoniskt”. Deras kläder är som skapade för att alltid vara med i trenden och kan kombineras med en mängd olika stilar för att passa alla smaker.

Ökad Hållbarhet
Lacoste har länge varit motståndare till fast mode och erbjuder kläder av hög kvalité med ett mål om att vara en mer hållbar organisation. För att hålla sig i linje med detta fokus har varumärket implementerat program och strategier för att minska miljöavtryck. De är bland annat en av medlemmarna i Better Cotton Initiative (BCI) som syftar till att främja miljövänlig och ekonomiskt hållbar bomullsodling. Lacoste söker ständigt nya metoder för att vara en hållbar organisation, vilket gör det enklare för konsumenterna att göra ett mer miljövänligt val.

Lacoste Footwear
Lacoste har skapat en klassisk linje av skor som liknar deras klädkollektion i stil och hållbarhet. Deras skor har blivit omtyckt av sportentusiaster och modeälskare över hela världen och har blivit en symbol för kvalitet och handgjord produktion. Skorna kommer i en mängd olika stilar och färger och kan lätt matchas med en klassisk skjorta eller en sportig utstyrsel. Lacoste fortsätter att skapa tidlösa produkter och det finns ingen tvekan om att deras skokollektion är en del av det.

Lacoste är ett varumärke som har gått starkt i över ett århundrade och har blivit en ikon inom modeindustrin över hela världen. Deras klassiska och tidlösa design håller fortfarande stilen än idag, vilket gör att varumärket kan användas som en symbol för stil och mångsidighet. Med en ökad fokus på hållbarhet och de banbrytande design- och konstruktionsmetoderna fortsätter Lacoste att stegra sig högre och högre. Ett varumärke som inte har gått ur stil och som kommer att förbli en klassiker för åratal framöver.