Hur man överlever ruskvädret

Ibland börjar det regna och blåsa redan i september. De flesta sänker automatiskt axlarna och börjar gruva sig för vintern. Men egentligen så är det lite synd, för varje årstid har sin egen charm. Problemet är ju bara det där vädret, vilket kan bli nog så kallt och vått.

Lösningen är naturligtvis att ta på sig de rätta kläderna. Detta är inte alltid så lätt, men det finns ganska mycket att välja på. Idag finns det regnkläder dam som är både snygga och praktiska. Bara för att de skyddar mot ruskvädret så behöver de ju inte vara tråkiga. Istället har det gått mode i utomhuskläder, de flesta har nog insett att med tanke på det svenska klimatet är det lika bra att ge efter. Man satsar på snygga skärningar och trevliga färger. En del tycker om att ha på sig starka färger när det är som mörkast ute, det piggar upp dem och gör alla runt omkring lite gladare.

Varm under hösten

När dagarna börjar bli kortare och kvällarna mörkare är det dags att tända lampor och skaffa stearinljus. Man ska göra allt i sin makt för att skapa en trivsam miljö även när vädret inte är så inbjudande. Men samtidigt så vill folk inte sitta inne hela vintern, det kan lätt bli tråkigt. Lösningen är då att skaffa sig några riktigt bra jackor och andra kläder som tillåter en att gå ut oavsett vädret. Ett snyggt paraply, en regnjacka herr, ett par trevliga gummistövlar-  nu är man redo att gå ut och möta vädrets makter.

Men det är inte bara på fritiden som det gäller att vara väl klädd. Det är inte bra att gå till jobb eller skola och bli blöt under vägen. Då är det lätt hänt att man blir sjuk, något som de flesta kämpar frenetiskt mot varje höst. Så även till vardags är det viktigt med bra utrustning, och framför allt ett skydd mot regn och kyla.

Ett långt halvår

Ofta talar man om vinterhalvåret, men på vissa orter inkluderar detta vår och höst. I andra delar av landet är sommaren mycket kort, och det är kallt största delen av året. Därför är det viktigt att anpassa sig, planera aktiviteter som är passande för årstiden och skaffa kläder som skyler. Med snygga, modern vinter- och regnkläder blir det lättare att klara av både vardag och fritid, året om och oavsett vilket väder det är.

Föregående artikelKom in så bra form som jag
Nästa artikelVäl organiserade konferenser som tjänar sitt syfte