3 Anledningar till varför man inte längre ska jobba på ett kontor låter vettigt för mig

Job

Att ha examinerat från universitetet för 30 år sedan, att ha en högskoleexamen under den tidsperioden var i stort sätt nyckeln till att uppnå ett välbetalt stabilt jobb. Entreprenörskap betraktades aldrig som ”coolt”; i själva verket kallade sig knappt någon för ”entreprenörer” eftersom det gav (vanligtvis sant) intryck av att de struntade i skolan och inte skulle komma in på college och var tvungna att hitta ett annat, mindre strukturerat sätt att leva på.

På den tiden var de flesta unga vuxna och deras föräldrars förväntningar att de skulle gå ut och arbeta i ett stabilt kontorsjobb för ett stort företag. Medan det fortfarande är många människors strävan idag, tror jag att arbeta i något kontor, mycket mindre ett stort företag, låter lite eller inte vettigt alls för mig nu och jag kommer att ge dig mina skäl till varför.

  1. Internet

Tyvärr var jag inte ute för hjulets födelse eller upptäckten av användningen av el, men jag har haft turen att se effekterna av att arbeta utan internet, och nu de aldrig slutliga användningarna av det. Jag kan bokstavligen inte föreställa mig mitt liv utan det! Så många metaforiska dörrar har öppnats sedan starten.

Internet är faktiskt grunden för alla mina argument om varför kontor är ganska föråldrade. Ta till exempel mitt gamla kontorsjobb jag tog efter examen. Jag var en innehållsförfattare och då var saker på många sätt mycket enklare. Jag behövde aldrig oroa mig för vad sökmotorer tänkte om mitt skrivande, inte heller nyckelord eller sökord; men jag var tvungen att resa in i jobbet. Nuförtiden kan allt detta göras från var som helst i världen med en internetanslutning. Vilken användning har kontor nu för dessa typer av jobb annat än att höja kostnaderna?

Fysiska möten som används för att vara väsentliga kan nu med internet genomföras från nästan överallt, utan behov av ett kontor. Även när fysiska kontor krävs, finns det flera företag där ute som hyr mötesrum och utrymme per timme, och sparar massor av pengar. Rumsbokning som är anslutna till internet tillåter att dessa rum bokas omedelbart med hjälp av datorer eller smartphones och kan visa mötesrumsinformation på den medföljande hårdvaran. Detta är bara ytterligare bevis på det minskande behovet av dedikerade kontor.

  1. Kostnader!

Det som de flesta företag baserar sina beslut på, och som jag med all rätt tror, är de ekonomiska besluten. Av vilken anledning skulle ett företag fortsätta sin verksamhet om de inte kan förutse en vinst? På samma sätt skulle ett företag fortsätta driva kontor när majoriteten av deras arbete kan utföras på andra platser?

Kontorsutgifter är inte billiga och kostnader stiger alltid istället för sjunker. Om ett företag kunde förminskas och kräva att deras anställda arbetar på distans kunde de spara en signifikant mängd; kanske även tillräckligt för att öka anställdas kompensation och återinvestera i företaget självt. Jag är säker på att det är en win-win för alla involverade parter.

  1. En bredare talangpool att välja mellan

Ett kontor är inte bara en fysisk begränsning, det begränsar även talangpoolen att välja mellan, och detta har gett företagen större drivkraft att lägga ut för kostnader och specialiseringar. Om ett företags kontor ligger i en av de dyraste städerna, du skulle inte bara vara villig att betala mer för golvutrymme, men även för löner. Vem kan säga att det inte finns någon annan som jobbar någonstans ute i världen som är mer kvalificerad och som är villig att arbeta för en mer konkurrenskraftig lön?

Föregående artikelTopp 3 faktorer för Start-Up framgång
Nästa artikelHur man organiserar bästa körning i världen